20 nejočekávanějších filmů roku 2023

Komentáre · 13623 Názory

S blížícím se koncem roku 2022 se díváme již do roku následujícího. Zde je naše dvacítka nejočekávanějších filmů roku 2023.

20. Creed III

Třetí díl spin-offové série Rockyho, která se započala v roce 2015 kritikou i diváky vlídně přijatým snímkem Creed. Byli jsme svědky toho, kterak se pod mentorským vedením Rockyho Balboy dral ke slávě syn Rockyho soka i přítele Adonis Creed (Michael B. Jordan). Ve třetím díle se Adonis, už bez Rockyho vedení, střetne se starým rivalem z dětství, který cítí, že se musí svému bývalému kamarádovi pomstít za křivdu. Jordan si tentokrát kromě hlavní role střihnul i režii.

Premiéra: 2. března 2023.

Trailer filmu Creed III
 


19. John Wick: Kapitola 4

Keanu Reeves chytil druhou mízu v roli, v níž se už slušně zabydlel a vrací se v ní počtvrté. Stejně jako ve všech předchozích dílech, i zde se pokusí vysoce nastavenou laťku ještě o něco překonat. Slibné je opět herecké obsazení vedlejších rolí, kde kromě obvyklých jmen jako Ian McShane a Laurence Fishburne budou také nováčci Bill Skarsgård a Donnie Yen. Čtvrtý díl tak slibuje znovu pořádnou porci akce, akce a zase akce.

Premiéra: 30. března 2023.

Trailer filmu  John Wick: Kapitola 4
 


18. Dungeons Dragons: Čest zlodějů

Kdo by neznal populární deskovou hru Dračí doupě. Bohužel zatím na toto téma vznikl jen nepovedený snímek Dračí doupě. Nyní však přichází nová verze, která se bude snažit napravit všechny chyby, kterými oplývala verze minulá. Nápomoci k tomu bude hvězdné obsazení, které povedou Chris PineMichelle RodriguezRegé-Jean Page a Justice Smith.
 
Premiéra: 6. dubna 2023.

Z natáčení filmu Dungeons Dragons: Honor Among Thieves


17. Renfield

Nicolas Cage ve filmu Renfield / Renfield
© MovieWeb

Nicolas Cage se vrátí na plátna kin v draculovském spin-offu Renfield, pojmenovaném podle Draculova věrného sluhy, kterého ztvární Nicholas Hoult. Cage pak se ujme role samotného krále upírů, který už na plátnech kin byl neščetněkrát. Renfield slibuje velkou podívanou a velký comeback herce, který se posledních více jak patnáct let potácel na okraji diváckého zájmu. Doufáme, že to bude návrat ve vší parádě.

Premiéra: 13. dubna 2023.

16. Ferrari

Adam Driver při natáčení filmu Ferrari / Ferrari
© Lorenzo Sisti

Ferrari o životě slavného italského jezdce a zakladatele automobilové značky Enzu Ferrarim (Adam Driver) je napjatě očekávaným návratem režisérské legendy Michaela Manna. Děj filmu bude zasazen do roku 1957, kdy se kromě rodinných problémů začne připravovat na závod Mille Miglia.

Datum premiéry: zatím neurčeno

15. Indiana Jones a volání osudu

Páté a pravděpodobně poslední dobrodružství slavného archeologa v podání Harrisona Forda. Indy se tu opět střetne se svými protivníky, s kterými se potkal už několikrát - s nacisty a Ford tu bude na část filmu digitálně omlazen. Režijní štafetu po duchovním otci této série - Stevenu Spielbergovi - tu převzal James Mangold, který se jistě nenechá zahanbit.

Datum premiéry: 29. června 2023.

Trailer filmu Indiana Jones a volání osudu


14. The Flash

Ezra Miller ve filmu Liga spravedlnosti / Justice League
© Warner Bros.

Ezra Miller jako komiksový superrychlý hrdina The Flash bude cestovat zpět v čase, aby zabránil vraždě své matky, což bude mít nečekané následky. Ve filmu se mají objevit další superhrdinové jako Batmanové (Michael Keaton a Ben Affleck) a také generál Zod (Michael Shannon) z Muže z oceli.

Datum premiéry: 23. června 2023.

13. Gran Turismo 

David Harbour/Gran Turismo
© JoBlo

Gran Turismo je populární videoherní série, kterou na velké plátno přivede Neill Blomkamp, který se vrací k velkým projektům, které opustil před sedmy lety s komerčně neúspěšným sci-fi Chappie. V hlavní roli se představí David Harbour.

Datum premiéry: 10. srpna 2023.

12. Aquaman and the Lost Kingdom

Fotografie z filmu Aquaman / Aquaman
© Facebook tvůrce

Po pěti letech se vrátí Jason Momoa jako pán oceánů Aquaman v sequelu k filmu z roku 2018. Za kamerou opět stál James Wan, který režíroval i jedničku. Detaily filmu jsou zatím neznámy, ale vrátí se i většina obsazení z prvního dílu, včetně Amber Heard, která plnila rubriky bulváru kvůli svému skandálnímu procesu s bývalým manželem Johnnym Deppem.

Datum premiéry: 28. prosince 2023.

11. Wonka

Timothée Chalamet ve filmu Wonka / Wonka
© BBC

Timothée Chalamet je jednou z největších mladých hvězd dneška a potvrdí to i hlavní role ve výpravném dobrodružném fantasy Wonka, které natáčí Paul King. Půjde o origin story o zakladateli slavné pohádkové továrny na čokoládu, jehož příběh už v minulosti zpracovali Tim Burton a Mel Stuart.

Datum premiéry: 14. prosince 2023.

10. Spaceman

Fotografie z filmu Spaceman / Spaceman
© Netflix

Hollywoodská adaptace knihy českého spisovatele Jaroslava Kalfara Kosmonaut z Čech o prvním českém astronautovi Jakubovi Procházkovi, kterého hraje Adam Sandler natočil Johan Renck pro Netflix. Točilo se v Čechách.

Premiéra: zatím neurčena

9. Expend4bles

Fotografie z filmu Expend4bles / The Expendables 4
© Lionsgate

Čtvrtý a zřejmě poslední díl akční série, kdy se tým Postradatelných postaví obchodníkovi se zbraněmi, kterého ztvární Iko Uwais. Má jít také o ruzlučku pro Sylvestera Stallona v roli hlavy skupiny Barneyho Rosse, který má štafetu předat své pravé ruce, Lee Christmasovi (Jason Statham).

Datum premiéry: 28. září 2023.

8. Maestro

Bradley Cooper ve filmu Maestro / Maestro
© Netflix

Napjatě očekávaný je další film Bradleyho Coopera po triumfu s jeho režijní prvotinou Zrodila se hvězda. Cooper si tu opět sám zahraje hlavní roli dirigenta Leonarda Bernstaina, spolu s ním se ve filmu objeví ještě Carey Mulligan.

Premiéra: zatím neurčena



7. Barbie

Margot Robbie ve filmu Barbie / Barbie
© Warner Bros.

Celovečerní film inspirovaný světoznámou hračkářskou značkou Mattel natočila Greta Gerwig, která do hlavních rolí Barbie a Kena obsadila dvojici Margot Robbie a Ryan Gosling. Vítejte v Barbielandu!

Datum premiéry: 20. července 2023.

6. Napoleon

Joaquin Phoenix při natáčení filmu Napoleon / Napoleon
© Tatler

Ridley Scott se připomene s historickým eposem o legendárním Napoleonovi a jeho strmé cestě ke slávě. Ztvární ho Joaquin Phoenix. Jeho osudovou ženu Josefínu hraje Vanessa Kirby.

Datum premiéry: zatím neurčeno.




5. Mission: Impossible Odplata - První část

Tom Cruise ve filmu Mission: Impossible Odplata - První část / Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One
© Paramount Pictures

Tom Cruise zažil zřejmě největší rok své kariéry s letošním filmem Top Gun: Maverick, který byl obrovským triumfem u kritiky i kas kin. Dokáže tento úspěch zopakovat i příští rok, kdy se vrátí jako Ethan Hunt?

Datum premiéry: 13. července 2023.

 4. The Killer

Tvůrci filmu The Killer
© News WWC

Také David Fincher chystá novinku v podobě adaptace francouzského komiksu o zabijákovi, kterého si zahraje Michael Fassbender. Autorem scénáře je Andrew Kevin Walker, který napsal temný thriller Sedm.

Datum premiéry: zatím neurčeno


3. Dune: Part Two

Timothée Chalamet, Zendaya ve filmu Duna / Dune
© Warner Bros.

Druhá část sci-fi eposu Duna, který patřil k největším trhákům minulého roku a k tomu ještě navíc získal šest zlatých sošek. Otázka tak pouze je, zda dokáže dvojka trumfnout jedničku? To se dozvíme právě příští rok.

Datum premiéry: 2. listopadu 2023.

2. Oppenheimer

Film o vývoji atomové bomby, za kterou stál jistý věděc (Cillian Murphy), natočil Christopher Nolan. Že půjde o jeden z filmových vrcholů roku, asi nemá smysl dlouho pochybovat.

Datum premiéry: 20. července 2023.

Teaser filmu Oppenheimer


1. Killers of the Flower Moon

Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone ve filmu Killers of the Flower Moon / Killers of the Flower Moon
© The Playlist

Martin Scorsese patří k největším žijícím legendám a každý jeho nový film slibuje být událostí roku. Nejinak tomu bude u historického westernu natočeného podle knihy Davida Granna o vraždách indiánů v osedžské komunitě a o zrodu FBI. Chybět u toho nebudou Leonardo DiCaprioRobert De NiroJesse Plemons a Brendan Fraser

Datum premiéry: zatím neurčeno.

 
Komentáre